18 Aralık 2011

SERAMİK MEYVELER

Yerli Malları haftasına yakışacak bir final - seramik tuz hamurundan yapılan myveler.
Eda öğretmenin ve 6 yaş grubumuzun ellerine sağlık. Canla, başla çalıştılar. Hamurdan meyveler yaptılar. Bahçede kuru dallar topladılar. Onları kesip meyvelerine monte ettiler. Sonra da onları boyadılar.
Çok fazla birşeyler anlatmama gerek yok. Resimlerde her şey belli oluyor.
Tuz hamurumuzun ölçüsü 1 bardak un, 1 bardak tuz, 1bardak su, yarım bardak beyaz tutkal. Yumuşak ve çalışması kolay bir hamur elde edeceksiniz. Bırakınminiklr dilediklerigibi yoğurup yuvarlasınlar.- kirazlar, elmalar, portakallar, limonlar, muzlar. . . . .
Sıra geldi bahçe gezisine. Bulabildikleri tüm kuru dalları toplasınlar. Özellikle ceviz ağacın kuruyup dökülen yapraklarından kopardığımız saplar kirazlarımıza tam uydu. Asmanın kuru dalları da çok işimize yaradı. Hani böyle spiral gibi kıvrılan kısımları var ya onlar çok şık durdu.

Kuru dal toplamak bahane
Bahçe şahane
Bahçede koşup enerjilerini boşalttıktan sonra meyvelerini çok büyük bir keyifle tamamladılar.

Meyveleri boyamak için su bazlı akrilik boya ve ya parmak boyası kullanabilirsiniz. Kuruduktan sonra mutlaka verniklemelisiniz. Boyamadan önce en az 24 saat hamurun kuruyup sertleşmesini beklemelisiniz. Yeşil kartondan
yapacağınız minik yaprakları silikonla yapıştırabilirsiniz.
Seramik meyvelerimizi sergilemek için biz böyle bir tabak hazırladık. Siz farklı bir şey tercih edebilirsiniz.
Mukavadan  üç adet daire kestik 25 - 20 - 15cm çapında. Ortalarına delik açtık. Kenarlarına 4 sm genişliğinde şerit hazırladık. Silikon yardımıyla bu şeritlerı dairelerin alt kısmına yapıştırdık.

Ortalarından bahçeden getirdiğimiz bir çubuğu geçirip silikonla sabitledik. Son olarak da altın rengi
 yaldızlı boyayla boyadık.
Afiyet olsun vekolay gelsin.

1 yorum:

  1. su hamurla ılgılı verdıgınız bılgı cok guzel tskler .ellerınıze saglık

    YanıtlaSil