15 Mart 2016

3D GÜNEŞ SİSTEMİ


Merhaba arkadaşlar.
Bu gün şööööyle  uzay boşlığuna uzanalım. Güneş sistemimize uzaktan bir göz atalım :)

"Ayçiçekleri" sınıfının ve Ayten öğretmenimizin daha Ocak ayında hazırladığı bu üç boyutlu Güneş sistemi modelini sizlerle paylaşmak bu güne kısmetmiş.
3D efektini verebilmek için değişik boylarda strafor topları kullanıldı. Artık her kırtasiyede strafordan yapılmış farklı şekiller bulmak mümkün. Her zaman tercih ettiğimiz gibi bu etkinlikte de akrilik boya kullandık. Bu boyaları tercih etmemizin nedeni hem kapatıcı özelliğe sahip olmaları hem  karıştırarak kolaylıkla farklı renk ve tonları elde etmeyi mümkün kılmaları hem de su bazlı olduklarından dolayı çocukların kullanmasında bir sakınca olmaması.
Her gezegen için yarım top kullanırken Dünya'mızı ön plana çıkarmak için topun 3/4'ünü kullandık. Böylelikle diğer gezegenlerden daha yüksek ve daha belirgin oldu.
Bu etkinliği yapmadan önce çocuklarla gezegenler hakkında sohbet etmeli, belgesel ve çeşitli resimler izlemeli, Güneş sistemi hakkında bilgi toplamalı, oyunlarla canlandırma yapmalı. Yani koooocaman bir "Gökyüzü ve Uzay" konusunun son aşaması olmalı bu faaliyet. Böylece çocuklar Mars gezegenine "Kızıl gezegen" de dendiğini biliyorlar, Satürn gezegenin sıkışmış gazlardan oluştuğunu ve çevresinde halkalar olduğunu da biliyorlar ve renklerini seçerken bunlara da özen gösteriyorlar.

Güneşimizi sarı kartondan yaptık. Üstüne alev efekti vermek için pembe ve turuncu kartonlardan yarım daireler ekledik.

Lacivert karton üstüne yapıştırılan güneş ve gezegenlerin arasına iki farklı boyda şekilgeçten çıkan yıldızları da serpiştirdik. En küçük ve en uzak yıldızları da gri renkli sim ile oluşturduk.
Çok keyifli bir çalışma oldu. Umarım siz de bizim kadar keyif ve heyecanla çalışırsınız.
KOLAY GELSİN!!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder