10 Ocak 2012

ROMANTİK TAVŞAN

Kayaların üzerinde oturmuş, bulutsuz bir gecede ayı ve yıldızları seyrediyor . . . . Neler düşünüyor acaba. Mutlu mu, yoksa üzgün mü.
Ya siz. . . siz böyle bir tavşan yapmak istermisiniz. . . .

E ben yardımcı olurum.
İşte kalıbı.
Siyah ve ya lacivert A4 boyunda fon kartonunun üstüne el işi kağıdından tavşan ve kayaları yapıp yapıştıralım. Ama sakın makas kullanmayın. Çizdiğiniz şekli elle yırtarak çıkarın. Yani parça yırtma tekniği kullanalım (yırtma-yapıştırmayla karıştırmayın). Aşağıdaki resimdeki gibi parmak ucunla tutarak yırtalım.

 Çizginin yakınından yırtmanız yeterli. Biraz sağa, biraz sola kaçmış hiç önemli değil. Daha da güzel olur. Ay dedeyi de yırtarak yapabilirsiniz. Ama çizgiden yırtmak o kadar da kolay değil. Ay dede kadar küçük parçayı yırtmak daha da zor. Biz bu etkinliği 3-4 yaş grubunda yaptırdığımız için  Ay dedeyi makasla kestirmek zorunda kaldık . Yıldızları ise şekilli delgeç yardımıyla yaptık. Minikler diledikleri gibi yapıştırdı. Ama çoooook güzel oldu. . .
Son olarak da kuyruğunu ponpondan ve ya yuvarlanmış pamuk topundan yapabilirsiniz. Ne kadar büyük ve tüylü olursa, o kadar iyi olur.
Sıra sizde. Kolay gelsin.

2 yorum:

  1. çok tatlı olmuş küçük yaş grubu için idael bir etkinlik...ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Beğendiğinize sevindim, teşekkürler

    YanıtlaSil