2 Mart 2013

KEÇE VE ÖRGÜDEN ANNE TAVUK VE CİVCİVLERİ

Yine civciv ve oluşumu. Genelde resimlerde veririz bu aşamaları.  Fakat bu gün bunu  keçeden ve örgüden yapılmış tavuk ve civcivlerle nasıl anlatabiliriz bunu göstermek istedim. İzmir"9 Eylül" üniversitesinde Okul öncesi öğretmenliği bölümünde okuyan yeğenimle birlikte ilk dönem için hazırladığımız ödevlerden birini beğeninize sunuyorum.
Verdiğimiz kazanımlardan bazılarını öğretmen okuyucularım için şöyle bir sıralamak isterim
*Varlıkları büyüme aşamalarına göre sıralamak
*Olayları oluş sırasına göre sıralamak
*Nesneleri sayısına göre sıralamak (1 tavuk, 2 civciv, 3 yumurtadan çıkan civciv ve örgü sepetin içinde 4 köpük yumurta.)
Ve son olarak da yarım - bütün kavramı. Bunu da beşinci köpük yumurtayı ortadan ikiye bölerek ortasına da sarı evadan bir daire yapıştırarak görselleştiriyoruz.
Şimdi de sırayla yakından görmeniz için çektiğim fotoğraflar gelsin (Kusura bakmayın bu gün kalıp yok)





Öğrenme aşamasında çocuklarımıza  tavuğun oluşumuyla ilgili gerekli bilgileri verdikten sonra değerlendirme aşamasında aşağıdaki kartları kullanarak çocuklardan doğru dizmelerini isteyebilirsiniz.
Kartları yapmak için kullandığımız resimleri internetten aldık. Bir çok sitede var. Hangi sitenin ilk kaynak olduğunu anlayamadım. Herkes ya kendi eseriymiş gibi yayınlamış ya da "alıntı" diye belirtmiş fakat kaynak göstermemiş. Çaresiz ben de aynı şeyi yapıyorum.
Kartların doğru dizilmiş olup olmadığını görmek için ters çevirmek gerekiyor. Yumurta sayısına göre doğru şekilde sıralanmış sepetler görevin başarıyla tamamlandığını göstermektedir.
Umarım öğretmen arkadaşlara ve ya çocuğunla eğlenceli ve öğretici zaman geçirmek isteyen annelere yardımcı bir fikir olmuştur. İyi zaman geçirmeniz dileği ile.
Kolay gelsin

2 yorum:

  1. merhabalar işte geldim,galiba okul öncesi öğretmenisiniz,yaptığınız güzel şeylerden böyle anladım,beni de son zamanlarda okul öncesi arkadaşların takip etmesi oldukça sevindirici,sevgiler...

    YanıtlaSil