25 Ocak 2013

SALLANAN ÇOCUKLAR (Pencere süsü)

Ben pencere süsü yapmıştım, siz duvara asın. Yıllar önce hatta 12 yıl önce yaptığım bir çalışma örneği. Kalıp bana ait değil. Almanyadan gelen etkinlik kitaplarından birinde görmüştüm ve çok beğenmiştim. Faaliyeti çocuklarımla yaptıktan sonra kalıbı sakladım. Zaman zaman öğretmen arkadaşlarım yaptırıyor sınıfına.
Bu yıl da Dilek öğretmenimizin eline geçti kalıplar ve bir de baktım çizmiş hazırlamış, vermiş çocuklarının ellerine renkli kartonları. Kesmesi yapıştırması kolay da kıyafeti süslemek biraz zaman alıyor. Ama bu da işin en eğlenceli tarafı. Özellikle de kızların çok hoşuna gidiyor bu bir nevi kıyafet tasarımı. Hatta bu sene kızlar kolyeler ve küpeler de eklemişler.

 Elleriniz sağlık Şirinler.
Bu şekilde hazırlanan çocukları görünce panoda sizinle de paylaşmaya karar verdim.
Bizde adet olduğu gibi önce kalıplarımız.


Sonra da birleştirme kalıplarımız.

Parçaları dilediğiniz renkte kartona çizin ve kesin.Erkek çocuğu için sadece saçtaki  iki kuyruğu iptal etmenizg erekiyor.
Sonra da yapıştırın. Sırada kıyafeti süslemek var. Arzu ederseniz benim yaptığım gibi puantiyeler kullanırsınız. Dilerseniz şekilgeçten çıkan şekiller ve ya renkli şeritler. Hatta sadece ispirtolu kalemle çizerek de süsleyebilirsiniz. Hani var ya Barbinin tasarım atölyesi. Bazı hazır kumaşlara keçeli kalemlerle  desenler yapılıyor ve Barbiye farklı kıyafetler tasarlanıyor. İşte bu da onun gibi bir şey. Gerçekten de çocuklar için çok keyifli .Deneyin, görün :)
Kolay gelsin

4 yorum:

  1. çok hos paylasıımlarıınıız blogunuzu yeni buldum.

    http://psikologaysegulantalya.blogspot.com/

    beklerim

    YanıtlaSil
  2. O zaman bloguma hoşgeldiniz. Ve güzel sözleriniz için teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  3. iadeyi ziyarete geldim blogtan öncede takip ederdim ara ara sizi ama şimdi daimi üyeyim :)))))))

    YanıtlaSil
  4. Hoş geldiniz çok memnun oldum :))

    YanıtlaSil