23 Ocak 2013

KAĞIT VİTRAY İLE KIŞ MANZARASI

Vitray deyince akla elbette ki renkli cam çalışması geliyor . Fakat kağıtlarla da ona benzeyen çalışmalar yapılabilir . Bu gün sizinle paylaşacağım etkinlik böyle bir kağıt vitray çalışması.  Kısaca özetlemem gerekirse kağıttan kestiğimiz parçaların iç kısmını çıkartıyoruz ve şeffaf, transparan bir kağıt ile kapatıyoruz. Böylece ışık nesnemizden geçebiliyor Bu nedenle onu cama da asabiliriz.  Ve arkasından güneş parlayınca çok şık ve hoş görünüyor. Mesela çam ağacımın ve kardan adamımın orta kısımları gibi.
Ve gelelim çalışma aşamalarına.
Öncelikle kalıpları yazdırın. Son kalıba ben yerleştirme kalıbı diyorum. İlk kalıpları kullanarak keseceğiniz nesneleri nasıl yerleştirmeniz hakkında size fikir veriyor.



Beyaz kartonda oluklu karton kullandım, fakat düz karton da gayet hoş olur. Tüm parçaları kestikten sonra çam ağacının ve kardan adamın büyük dairesinin ortasını kesip çıkartın. Ve ilk kalıptaki büyük mavi çemberin ortasını da.
 Sonra mavi çemberi bir asetatın üstüne yapıştırın ve kenardaki fazlalıları kesin.

Çam ağacını yeşil transparan kağıda yapıştırın ve kenarlarını kesin. Aynı işlemi beyaz çember için de uygulayın.

Ve tüm parçalarımız hazır. Şimdi hepsini birleştiriyoruz.
5cm geniş 7 cm uzunlukta bir parça kumaş ya da polar parçası alıyoruz. Önce dar kenarını iki defa katlıyoruz ve yapıştırıyoruz. Sonra diğer dar ucunu makasla bir kaç yerinden kesiyoruz ve küçük saç lastiği ile bağlıyoruz. Böylece kardan adamımızın şapkası hazır. Dilerseniz aynı kumaştan atkı da yapabilirsiniz.
Delgeçten çıkan puantiyeleri her tarafa yapıştırıp kar yağdıralım.
Ve son olarak da güzel bir kurdele ile tamamlayalım.
Bu güzel vitrayı isterseniz pencerenize, isterseniz de duvara ve ya dolabınıza asabilirsiniz.
Kolay gelsin .


 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder