25 Mayıs 2012

SERGİMİZDEN KARELER

Merhaba arkadaşlar. Bu aralar yazmak için çok fazla zaman bulamadım. Yıl sonunda yuvaların biraz yoğun olduğunu herkes biliyor herhalde. Pazar günü güzel bir sergimiz oldu. Ve  oradaki görüntüleri sizinle paylaşmak istiyorum. Böylece yayın yapmadığım zamanları telafi edebilirim diye düşünüyorum.
Bu yazımda  6 yaş grubumuzun sergisinden görüntülerle başlamak istiyorum.
İşte bizim "KÜTÜKTEN HAYVANLARIMIZ" . Bu sınıfın öğretmeni olan Eda öğretmen kendi blogunda daha ayrıntılı bir şekilde paylaştı resimlerini. Görmek isteyenler buyursunlar.
Mum süsleme çalışmalarımızda renkli mumlara beyaz tutkal sürerek renkli kumlarda yuvarladık. İnci ve kurdeleyle süsledik. Çok şirin bir görüntü inanın.
Baykuşlarımızı bir boyama kitabının içindeki resimden yararlanarak yaptık.
Elma baskılı poşetlerin yapımını ise burada görebilirsiniz.
Güzel bir kuğu. Yapımı da o kadar zor değil Ayrıntılarını buradan görebilirsiniz.

Sallanan palyaçolarımızın kalıbını bir alman dergisinden aldık. İlgilenen varsa özel olarak kalıbını gönderebilirim. Bana ait bir çizim olmadığı için burada yayınlamak istemedim.
Cam boyası ve asetat kullanarak yaptığımız kitap ayraçları. Ayrıntılı yapım aşamalarını burada vermiştik.

Sergi olunca ayrı ayrı resimlemek biraz zor.  Kütük hayvanların önünde duran kalemlikleri tahta karıştırıcılardan yapmıştık. Onların yapım aşamalarını da buradan görebilirsiniz.
Trafik ve taşıtlar konulu haftada yaptığımız çalışmaları arka planda görebilirsiniz. Bu taşıtları yapmak için "iğneleme" dediğimiz tekniği kullandık. Yine çok kolay ve keyifli bir şalışma. En kısa zamanda yapım aşamalarını ayrıntılı olarak sizinle paylaşmak isterim.
Yerli malları haftasında yaptığımız taçlar.Her anaokulu öğretmeni buna benzer bir çalışma mutlaka yapmıştır. Bu nedenle ayrıntılara girmiyorum.
Kilden yapılan ev şeklindeki anahtarlıklar ve quiling çalışmalarımız.
Anahtarlıkların hikayesini yine Eda öğretmenimin blogunda okuyabilirsiniz.
Quilling çalışmalarımızın örneğini "Kağıt vs" dergisinde görüp biraz da kendimizden birşeyler ekleyip yapmıştık. Eda  öğretmenimiz blogunda tek tek hepsini resimleyerek paylaşmıştı. Görmek isterseniz. tık tık.
Yeni yılkartlarımızın kalıbını burada görebilirsiniz.
İşte bu pasta sergimizin yıldızlarından biriydi. Eda öğretmenin ve çocuklarının eseri. Çok eğlenerek yaptılar bu çalışmayı. Onları görmenizi isterdim. Geçtiler karşılıklı ikişer ikişer çocuklar ve uzun pipetlere yuvartlayarak grapon kağıtlarını pastanın katlarını oluşturdular . Umarım eda öğretmen bu etkinliğin yapımını da yayınlar.
Köpük tabakların tabloya dönüşme serüvenini burada bulabilirsiniz.
Geyik ve Noel baba saatlerinin kalıplarını burada bulabilirsiniz.
Deniz temalı taşla boyamalarımız...
Kırılan aynamızın çerçevesini kullanarak yaptığımız deniz manzarası tuz seramiği çalışmamız.

Halı tezgahlarımız
Kumaş çalışmalarımız.
Danino küpleri ve alçı ile yaptığımız  kağıt tutacaklarımız. Arkalarında tahta mandal var.Önde tüylü flüt çubukları. Şekiller ise evayla yapıldı.
Işıklandırılmış Anıt Kabir ve Atatürk köşemiz.

Bir demet Bahar çiçeklerimiz
Bakliyatlardan uzay ve gezegenlerimiz....
Bir demet çiçek daha....
 
Ayçiçeklerimiz. . .
Ayçiçeklerin altında çok görünmese de yerli malları haftasında yaptığımız pazarcı amcalarımız. Onların yapım aşamalarını da burada görebilirsiniz.
Alttaki resmin sağ köşesinde konserve kutularından yaptığımız uzay roketi
Bireysel çalışmalarımızdan örnekler. . .
Koliden yapılan kırmızı arabamız. Yaptığımızda çocuklar epey oynamıştı onunla biz de bol bol resim çekmiştik. Merak ediyorsanız buradan bakabilirsiniz
Bahar dalımız ve pullarla yaptığımız kolaj çalışması
Organlarımız ve yırtma yapıştırma çalışmamız.
Ve son olarak ta Tavus kuşumuz.
Bu çalışma çok fazla beğeni topladı velilerimizden. Sizin de beğendiğinizi düşünüyorum ve nasıl yaptığımızı görmek için buyurun diyorum. Bu günlük sergimizden bukadar. Devamını bir sonraki yazımda görebilirsiniz. Küçük yaşların etkinlikleri de görülmeye değer doğrusu. Şimdilik hoşça kalın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder