28 Şubat 2012

KURUYAN ÇAMAŞIRLAR (Kumaş ve düğmelerle)

Kumaşlarla çalışmak çok keyifli. Rengarenk kumaşlardan kooocaman, rengarenk bir dünya yapabilirsiniz. Yıllar içinde çok farklı  çalışmalar yaptık. Ama kumaş deyince akla ilk önce kıyafet geliyor.
Okulda bu hafta ki konumuz  dahilinde kuruyan çamaşırları incelemek ve buharlaşmayı öğrenmek de olunca, ortaya böyle bir etkinlik çıkıverdi.
Kumaşları belli şekillerde kesmek çok kolay bir iş değil. Çocuklar bazen zorlanıyor. Bu nedenle iki farklı şekilde yaptım bu çalışmayı.
Öncelikle kullandığım kalıplar gelsin
Büyük yaş gruplarıyla yapacaksanız çalışmayı kalıpları kullanarak  farklı kumaşlara kıyafet şekillerini çizerek çocuklara kestirebilirsiniz. .
Bu şekilde  kesilen kıyafetleri renkli fon kartonuna yapıştırın.  Asılı oldukları ipi, ipin takılı olduğu kazıkları ve dilerseniz çimen,güneş, bulut ekleyebilirsiniz. Uygun renklerde düğmeleri de unutmayalım.
İşte bir de yıldızlı gecede kuruyan çamaşırlar
Buradaki pantolonu bir kot pantolonunun kumaştan yapılmış etiketinden kestik.
Bu çalışmayı küçük yaş gruplarında yapmak istiyorsanız o zaman kumaşlara daha basit şekiller vermelisiniz. Kesmesi daha kolay olur.
Bunu yapmak için kıyafet kalıplarını kumaşın üstüne koyarak yeterince büyük bir kare ya da dikdörtgen çizelim.Bunları çocuklara kestirelim. Fon kartonun üstüne kalıbı kullanarak kıyafetleri çizelim.
Makasla kartondan çıkaralım. (Bunu tabi ki de öğretmen ön hazırlık olarak yapacak.)
Çocuklar kestikleri kumaşları ters olarak yapıştıracaklar.
Kartonun önünü çevirip gerekli ilaveleri yapalım.
Umarım beğenirsiniz. Kolay gelsin.

2 yorum:

  1. çok beğendim.çocuklarımla denemek istiyorum.paylaşım için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  2. Beğendiğinize sevindim. Çocuklarınızla yaparsanız görmek isterim :)

    YanıtlaSil