1 Şubat 2012

Nermin öğretmenin rulo kağıdından sandalyesi

Sevgili blok okurlarım, bu gün size blogumda misafir yazar olan Nermin öğretmenin sandalye faaliyetini tanıtmak istiyorum. Ama önce misafirimi tanıtayım sizlere.
Nermin Aytaç Karaman  Ankara'da bir anasınıfında öğretmenlik yapıyor. İkizler burcu. Cebeci kız meslek lisesi mezunu. Asıl bölümü resim.
Onun zamanında lise 1. sınıfta tüm dersler okunup 2. sınıfta branş seçiliyormuş . Onun yeteneğini gören öğretmenler kendi branşını seçtirmek için düşmüşler peşine.  Ama o en zorunu, resim bölümünü seçmiş. Kendi sözleriyle ". . .resim , çizim her şeyin başı idi. Bazen hiç olmayacak şeyden fikir geliyor. Yapıp ortaya koymak ise 15 dk.. . ."  Daha sonra eğitimini AÖF'de tamamlamış. Hobisi ise duvar boyamak. Yaptığı duvar resimlerini görmelisiniz.
Şimdi gelelim etkinliğimize.
Facebook sayfamda ilk gördüğümde bu faaliyeti inanılmaz derecede beğenmiştim. Çok basit, çok sade, ve bir o kadar da orijinal ve kullanışlı. Basit ve sade  çünkü makasla rulo kağıdının üstünde yapılacak bir kaç kesikle oluşturmak mümkün. Kullanışlı, çünkü çocuklar onunla çok güzel oynayabilir. Orijinal çünkü hiçbir yerde görmedim bu güne kadar. Oysa ben internet sitelerinde de, yerli, yabancı kitaplarda da çok araştırırım okul öncesi çocuklara uygun olan etkinlikleri. Nermin öğretmenin kendi sözleriyle ifade edecek olursam ". . . öğle saatinde dinlenirken, makas elimde, 3dakikada birden ellerimden çıkıverdi bu fikir"
Lafı fazla uzatmadan gelelim yapım aşamalarına. Nermin öğretmenin bana gönderdiği resimlerde çok açık görülüyor bu aşamalar. İhtiyacımız olan kağıt rulo ve makas. Renkli kağıtla kaplayabilirsiniz ve ya daha sonra boyatabilirsiniz.

Çocukların yapabilmesi için kesilecek yeri kurşun kalemle çizmeniz gerekir.
Kesilen geniş parçalar içe doğru katlanır.

Küçük yaşlar yapacaksa bu şekilde bırakabilirsiniz. 6 yaş çocukları ise arkasını da kesebilir.

Nermin öğretmen şöyle yazmıştı: "Araların kesimi konusu ise oyarak değil, bir yerden kesip tekrar yapıştırdım. 3-5 yaş tabi ki yapamaz. 6 yaş buna yakını yapabilir. Bazı genç arkadaşlar "çocuklar bunu yapamaz" deyince üzüldüm. Bakın işte yapabildikleri kadar. Hiç de zorlanmadılar."
Fark etmişinizdir ki masalar da en az sandalye kadar orijinal. Kağıt bardakların alt kısmı kesilip kullanılmış. Etrafındaki perde, duvar, çatı v.s. tamamen sizin yaratıcı düşüncelerinize kalmış .  Sandalyelerin içine koyulan minderleri kumaştan değil de çiçeklerin sarıldığı kumaş benzeri ambalajdan yapmış Nermin öğretmen. Fakat cici cici kumaşlar da kullanılabilir. Aynı kumaştan masalara örtü de yapılabilir. Zaten Nermin öğretmenimin çocukları da bu kadarınla yetinmemiş, daha fazlasını istemişler -" Barbi evi yapalım" demişler
Ve bu sandalye fikri peşinden başka fikirler sürükleyerek bir kukla evi yapımına kadar gitmiş.
Koltuğun ve sandalyelerin kenarındaki yaldızlı kurdeleyi gördünüz mü?!!
"Bu da bizim Hürrem Sultanımız (Nermin öğretmen)

Nermin öğretmenim ellerine, fikrine, kalbine sağlık. Bizimle paylaştığın için çok çok teşekkürler
Arkadaşlar size de kolay gelsin

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder