25 Aralık 2013

KAĞIT KATLAMA İLE UZAY GEMİSİ YAPIMI

Haftalar geliyor..geçiyor. Aylar bir birini kovalamış. Baktım ki Aralık ayı da geçmiş.
Bu zamanı kim hızlandırdı böyle. Daha dün "Yeni eğitim öğretim yılımız hayırlı......"derken bu gün " karneleri yavaş yavaş hazırlamak lazım" diye düşündüm.Bilgisayarımın bir köşesinde okulumuzda yapılan orijinal, yani fikri, çizimi uygulaması bana ve birlikte çalıştığım öğretmen arkadaşlarıma ait faaliyetlerin resimlerini biriktiriyorum. Niyetim bir gün onları bu blog'da yayınlamak. Şöyle bir göz gezdirdim ki neler neler koymuşum kenara. :) Biraz boş vakit bulunca aralarından bir iki resim seçip yayınlamak istedim. Bu ayın ilk haftasında işlediğimiz "Gök yüzü ve uzay" isimli konumuzu pekiştirmek amaçlı yapılan faaliyetlerden birini sunuyorum şimdi beğeninize. Burda farklı bir-kaç teknik kullanıldı.
Önce siyah karton üzerine sarı ve ya yaldızlı boya ile püskürtme yapalım.
İkinci aşama olarak beyaz kağıt üstüne damlatma ve üfleme yapalım. Bu kısım çocukların en çok eğlendikleri kısım :)
Kağıdımız kuruduktan sonra üzerine 3-4 farklı büyüklükte daire çizelim. Bunlar gezegenlerimiz olsun.
Son olarak renkli elişi kağıdından kağıt katlama tekniği ile uzay gemisi yaptık. Katlama aşamalarını resimlemediğim için size şu anda gösteremiyorum. Yapıştırırken ön kısmı havada kalacak şekilde sabitledik
Uzay gemisinin üstüne 3 adet daire şeklinde pencere yaptık. Birinci pencerenin üstüne çocuğun resmini yapıştırdık, resmin üstüne ise plastik kaşığın sapını kırıp ayırarak ön kısmını cam gibi kullandık.
Evet biraz uzun sürdü ama deydi doğrusu. Umarım siz de beğenirsiniz.  KOLAY GELSİN

1 yorum: