17 Ekim 2013

İYİ BAYRAMLAR


Merhaba arkadaşlar. Çoook uzun zaman oldu son yazımı yazalı O kadar özlemişim ki. Şu anda kendimi uzun süredir görmediğim arkadaşlarıma mektup yazıyormuş gibi hissediyorum.
Öncelikle herkesin kurban bayramını kutlar, sağlık, huzur ve bereket içinde sevdiklerinizle birlikte nice bayramlar dilerim.

Her bayramda olduğu gibi bu bayram etkinlikleri arasında da kart ve şekerlik yapımı vardı. Çocukların ailelere kart yapması çok anlamlı olduğu gibi verdiğimiz şekerleri koymak için bir şekerlik yapmaları da çok keyifli. Daha sonra bayramda evlerine gelen misafirlere kendi ellerinle yaptıkları şekerlikten  şeker ikram etmenin  gurur verici duygusu paha biçilemez (kendi kızımdan biliyorum, o şekerlik tekrar tekrar boşalıyor ve yine dolduruluyor :)))
Bu bayram okulumuzda her sınıf yine güzel ve orijinal kartlar ve şekerlikler yaptı. Ama ben size kızımın sınıfında yapılan  ve hem kart hem şekerlik yerine geçen etkinliği paylaşmak istiyorum. Umarım siz de benim kadar beğenirsiniz. Ellerine ve fikrine sağlık Dilek öğretmenim.
Öncelikle nalburlarda satılan en ince köpük tabakasından alıp 15/22 cm boyutunda bir dikdörtgen kesilir. Yeşil akrilik boya ile alt kısmına çimen çizilir.












Pembe renk kartona kuzu şekli çizip kesilir. Beyaz grapon kağıdından küçük yuvarlaklar yaparak üstünü kaplayın. Sadece yüzü ve ayakları açıkta kalsın. Pembe kartondan bir kulak kesip  yuvarlakların üstüne yapıştırın. Oynar gözü de unutmayın.
Bu şekilde hazırlanan kuzuyu çimenlerin sol tarafına gelecek şekilde yapıştırın. Sağ tarafa ise şekerleri koymak için bir plastik sütlaç kasesini ortadan ikiye keserek boyayın silikonla yapıştırın. Sağlam olmasına dikkat edin. Gerekirse alttan bir-iki şerit bant ile destekleyin. Çünkü bir çok misafir eli bu kaseden şeker alacak. Aman kopmasın.
Artık malzemelerin arasından bulduğumuz fileden daire şeklinde kesip ortasına şekerleri koyduk. Bohça gibi kapatıp kurdele ile bağladık.Eve gidene kadar şekerler dağılmasın diye. Doğrudan kaseye de koyabilirsiniz şekerleri.  Misafirlere ikram etmeden önce zaten filedeki şekerleri kaseye boşalttık (yarısını da yedik).
Beyaz bulutun içine de bayram mesajınızı  yazarak kart-şekerliğinizi  tamamlayabilirsiniz.
İYİ BAYRAMLAR !!!







2 yorum:

  1. Harika olmuşlar. Kızınızın elinden şeker almak isterdim. :) Onun yerine öpün yanaklarından benim için..
    İyi bayramlar Sevim Hocam. Ailenizle sevdiklerinizle nice böyle güzel bayramlara.. :)

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim. Size de yazılarımı okumaya zahmet eden herkese de cani gönülden iyi bayramlar dilerim. :)

    YanıtlaSil