1 Nisan 2012

BAHAR TACI ÖRNEKLERİ

Geçen hafta okulumuzda güzel bir "KOSTÜMLÜ BAHAR PARTİSİ" yapıldı. Facebook sayfamızı takip edenler görmüştür okulumuza gelen Bahar tavşanını ve Pamuk prensesi, birbirinden şık , alımlı ve şirin küçük hanımefendilerimizi ve beyefendilerimizi.
Rontlar, şarkılar, şiirler ve tabi ki de doyasıya dans ve eğlence. . . Çooook çok keyifli bir gün oldu.
 Küçük yaş grubumuzun öğretmeni aile katılımı olarak evde yapılan bahar taçları istedi.   Benim küçük kızım da bu yaş grubunda olunca iş başa düştü. Biz kızımla sıvadık kolları başladık taç yapmaya.  Ama sizinle de paylaşmak istedim .
Önce kalıbımız
Bu kalıbı kullanarak önce tacımızı hazırladık. Kızımın baş çevresi uzunluğunda bir şerit üzerinde şekli tekrarlayarak tacın zeminini yaptık. 
Sonra da uygun renk kartonlar kullanarak çiçeklerimizi hazırladık
Ve tacın üstüne sıraladık.
Buna ek olarak bir şönil (tüylü çubuk) üstüne bir çiçek yapıştırarak bileklik  yaptık.
Bu bizim hazırladığımız taç ve bilekliği.
Arka planda buzdolabının kapısında asılı gördüğünüz kızları da blogumu takip edenler tanımıştır. Onlarla boş süt şişelerimizi süsleyerek vazo olarak kullanmıştık. Vazonun içindeki çiçekler de kuruyunca şişeler geri dönüşüm poşetine girdi kızlr da buzdolabına asıldı. Kızlarımızın yapım aşamalarını buradan görebilirsiniz.
Şimdi de sıra diğer annelerimizin hazırladığı taçlarda.
İşte Bulut ve annesi Hatice hanımın hazırladığı taç. Üstünde baharı anlatan her şey var - arılar, uğur böcekleri, çiçekler,  kelebekler hatta gökkuşağı bile.

Ve sırada Yusuf Kaan ve annesi Figen hanımın yaptığı taç. Burada da baharı anlatan her şey var ama zemin olarak kağıt tabak kullanmışlar. Ne iyi fikir.
 Kayranın tacını yapmasına ablası yardım etmiş. Üçgenlerin üstüne el baskısı yapmışlar. Bir-kaç çiçekle süslemişler.  Fosforlu kartonlar kullanarak kayranın  ismini tacın üstüne yazmışlar.
Ve son olarak da Ahmet Emin ve ablasının yaptığı taç. Üçgen uçları olan tacı büyüklü küçüklü uğur böceği çıkartmaları yapıştırarak süslemişler. Zeminde gökyüzü mavisi kullanmışlar.

.Hepsi çok özel ve birbirinden güzel olmuş.  Herkesin ellerine sağlık.
Siz değerli blog okuyucularıma da kolay gelsin !

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder