15 Mart 2012

CD den UZAY GEMİSİ

Dün okulda artık materyallerle çalışma günümüz idi. Çocuklar evlerinde biriktirdikleri farklı malzemeleri okula getirip ortaya koyuyorlar. Biz de oynar göz, karıştırma çubukları, pipetler, bant ve yapıştırıcılar,
renkli karton parçaları, düğme ve kapaklar, makas ve kalemler, ilave ediyoruz.  Serbest çalışmalarda henüz zorlanıyorlar. Ne yapacakları konusunda karar vermekte desteye ihtiyaç duyuyorlar. Belli bir konu seçerek yönlendirdiğimiz zaman daha net şeyler çıktı ortaya.. Örneğin dün konumuz "Hayvanla" oldu. Bir sürü köpek ve kediler, akvaryumda balıklar, dinozor ve kuşlar bastı sınıfı. Hepsi de birbirinden güzel oldu. Çocuklarımızın ellerine sağlık. Sadece Berke robot yapmak istedi. Onun da robotları çoook teknolojik ve karmaşıktı, çok beğendim. En güzel manzara da iş birlikleri ve fikir paylaşımları. idi. Böyle anlarda çocukları izlemeye doyamıyorum.
Anlıycanız süper keyifli bir gün oldu. Yaptıkları şeyler o kadar kıymetli ki ellerinden bırakmak istemiyorlar. Gün içindeki oyunlarını bile yaptıkları çalışmalarla kuruyorlar.
E tabi ben de kendi uzaylı hayvanımı yaptım. Onu da bir uzay gemisine koydum. Ortaya böyle bir etkinlik çıktı, onu da sizinle paylaşmak istedim.
İşte kullandığım malzemeler.


Eski CD yi pullarla donatıp süsledim
Çatalın ucundan uzylı yaptım.
Deterjan kapağı da uzay gemimin kapağı oldu. Uzaylı hayvanımı içine koydum. .
E tabi ki de bir kaç parça sarı kartondan yıldız yapıp lacivert kartona yapıştırarak Uzay da yaptım.
İşte bu kadar 
Size de kolay gelsin.
Beğendiyseniz butonu tıklayabilirsiniz :))))

4 yorum:

  1. çok güzelll, ellerinize sağlık çocuklar sizin de fikrinize sağlık :D Süpersiniz... sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. sitenizi inceleme fırsatı buldum çok güzel ve farklı etkinlikler var. bende bir okul öncesi öğretmeniyim. okul öncesine dair bir blogum var. bu konuda daha yolun başındayım. blogumu ziyaret etmek isterseniz sevinirim.

    http://birdunyazeynep.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  3. Sibel hanımcığım güzel sözleriniz içinçok teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  4. Zeynep öğretmenim blogunuz takipçisiyim. Çok başarılı buluyorum. Ellerinize sağlık. Sevgiler.

    YanıtlaSil