4 Şubat 2012

EDA ÖĞRETMENİN KİTAP AYRAÇLARI

Bu gün size Eda öğretmenin kitap ayraçlarını tanıtmak istiyorum.
Eda Yağmur Çağlıişlek 16 Haziran 1988 yılı doğumlu. Kız meslek lisesini bitirdikten sonra özel bir anaokulunda çalışmaya başlamış. 8 yıldır bu işi yapıyor. Çocuklara ve mesleğine aşık bir öğretmen.
Hatta hala içinde biraz yaramaz bir çocuk var. Sık sık sınıfında çocuklarla birlikte yere oturmuş oyuncaklarla oynadığını görebilirsiniz. İki gün önce çok kar yağdığında dışarısı  çok soğuk ve rüzgarlı olduğundan çocuklarla birlikte kardan adam yapamadığına çok üzülmüştü. Ama pratik bir öğretmen olarak hemen çözümü bir poşet dolusu karı sınıfa getirip onunla kardan adama yapmakta bulmuştu. En son da bu iş sınıfta kar savaşıyla bitmişti. Kim daha çok eğlendi- Eda öğretmen mi çocuklar mı anlayamadım.:))
Bu gün size Eda öğretmenin hazırlayıp çocuklarınla yaptığı kitap ayraçlarını tanıtacağım..
Bunu yapmak için asetat, kurdele, delgeç ve cam boyasına ihtiyacınız olacak.
7cm geniş ve 21 cm uzunlukta iki asetat parçasını kesin.
Birinin üstüne istediğiniz şekilleri siyah cam kontür boyayla çizin. Kendiniz çizemiyorsanız boyama sayfalarından yardım alabilirsiniz.
Eda öğretmen sökülebilen cam boyası kullandı. Bu boyaların uçları ince olduğunda onlarla boyamak kalemle boyamak kadar kolay. Artık bir çok kırtasiye markasında bu boyalardan var. Ama küçük kavanozlarda satılan cam boyalarını da kullanabilirsiniz. Onları fırçayla uygulamak gerekiyor.
En az 3-4 saat kuruması için beklemeniz lazım. Boyanın her tarafı şeffaf olmalı. Bu arada boyadıktan sonra resmin etrafına küçük noktalarla doldurursanız resim daha zengin görünecektir.
Kuruduktan sonra ikinci (boyanmamış) asetat plakasını üstüne yerleştirip kenarlarını delgeçle delin. . .
. . .ve uygun renk kurdeleyi deliklerden geçirin.

En üstten başlayıp en üstte bitirin. Kurdelenin iki ucunu fiyonk şeklinde bağlayın.


Eda öğretmenin ve çocuklarının ellerine sağlık. 
Bu arada Eda öğretmenin kendi blogu da var. Gün içinde çocuklarınla yaptığı feeliyetleri ve etkinlikler orda paylaşıyor. Meseleklerle ilgili tombala yapımı, koliden yaptıkları kooocaman kırmızı araba, kilden ahahtarlıklar, pembe- siyah partisi, daha neler , neler. Merak ediyorsanız TIK TIK
Herkese kolay gelsin.

2 yorum:

  1. harika yine döktürmüşsünüzzz...ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederiz Gamzeciğim,beğendiysen birtane de sana yapalım :))

    YanıtlaSil