11 Kasım 2011

DAMLATMA TEKNİĞİ VE ŞABLON KULLANIMI

Damlatma tekniği her anaokulu öğretmeninin bildiği ve kullandığı bir sulu boya tekniği. Çocuklar sulu boyayı çok sulu bir şekilde fırçalara yükler. Fırçayı kağıdın üstünde sallayıp, silkeleyip , damlatırlar. Geriye rengarenk boya noktalarıyla dolu bir kağıt kalıyor. Bu kağıtları çok farklı şekillerde değerlendirebilirsiniz.

Bunlardan biri şablonlar. Küçük sınıflarda şablonları öğretmen hazırlarken, 5 yaş ve 6 yaş gruplarında çizili şablonu çocukların kesmelerini isteyebilirsiniz. A4 boyutunda fon kartonu kullanarak çok farklı şablonlar hazırlayabilirsiniz. Okul öncesi  eğitim kurumlarında kutlanan özel günlere ve farklı konulara uygun şablonlar da hazırlayabilirsiniz. Örnek vermek gerekirse - Taşıtlar, Balıklar, Meyveler, Hayvanlar, Yeni Yıl - aklıma gelen örneklerden sadece birkaçı.
Etkinliğinin ilk adımı püskürtme çalışmasını yapmak. Boya çalışması kururken çocuklar şablonlarını kesebilir. Hazırladıkları şablonun arkasına pirit sürerek püskürtmeli kağıdın üstüne yapıştırsınlar.  Çalışmalar sergilenmeye hazır.
Şablonları hazırlamak için büyük ve sade şekilli boyama sayfaları kullanabilirsiniz.
Size yardımcı olmak  için 5 yaş sınıfımızın öğretmeni Ümran öğretmenin yaptırdığı Şablonlu Püskürtme Çalışmasından bir kaç örnek ekliyorum. Kolay gelsin.

PÜSKÜRTME  KAĞIDI
ŞABLON
ETKİNLİĞİN SON HALİ
FOK BLIĞI ŞBLONU

 
FARE ŞABLONU

TOP OYNAYAN ÇOCUKLAR

FİL ŞBLONU


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder